Vervolgaanvragen

De buitenlandse markt op

Uw ambities beslaan niet alleen Nederlands grondgebied, maar ook daarbuiten?  Dan zullen er voor die gebieden ook octrooiaanvragen ingediend moeten worden.  Vaak adviseer ik om eerst nationale bescherming te verkrijgen, alvorens internationaal aan de slag te gaan.

Binnen een jaar ontvangen we de resultaten van een nieuwheidsonderzoek voor de eerste octrooiaanvraag.
Het onderzoek citeert relevante documenten en is aangevuld met een opinie over de octrooieerbaarheid van uw uitvinding.  Met deze informatie in ons achterhoofd kunnen we, binnen het eerste jaar, bepalen of het beschermingsgebied van de eerste octrooiaanvraag uitgebreid moet worden naar meerdere landen of regio’s. Mocht u hiervoor kiezen, dan verzorg ik voor u het indienen van een Europese – of Internationale octrooiaanvraag.  Voor overige indieningen maak ik gebruik van buitenlandse agenten.  Zij zorgen dan dat in het betreffende land een nationale octrooiaanvraag wordt ingediend.

Nadat alle octrooiaanvragen zijn ingediend, zal ik de correspondentie rondom de octrooiverleningsprocedure voor u behandelen en u adviseren in en attenderen op verder te nemen acties.

Contactgegevens

Octrooibureau de Hoog
Gouverneurslaan 18 A
3905 HE VEENENDAAL

T: +31 6 82 07 11 31
F: +31 318 50 87 11
mail@dehoogoctrooi.nl

LinkedIn